torsdag 24 mars 2011

Syrenfröjd



Vi skulle ju gå loss på syrenerna med motorsågen, men det blev ingen massaker - det kom snö i vägen, 25 cm närmare bestämt...Så nu får de hänga med (hehe) en säsong till och faktiskt syns det inte så mycket att de ligger och vilar sig när det blir grönt och fullt av ljuvlig ljuslila doftande blom...

Det här är bara en mindre del - det finns många många meter syrenhäck, i ungefär samma skick. Så vi kan gå loss varje år om vi vill, men jag tror vi ska prioritera körsbärsskogen för lite utsikt. Ständigt denna kamp - sol och utsikt eller vackra träd och buskar.

Lyxfällan...


Jojo, här har det varit musfabrik! I fina köket… Och det berodde inte på hjärnsmälta hos vare sig mig eller snickarn. De små liven har fött upp sina telningar på en diet av:
Ett pkt spaghetti
Två pkt nudlar med svampkrydda
en halv påse pistaschnötter
ett halvt pkt marsansås
halvstort antal påsar brödkryddor
två små påsar citronsyra
en påse bikarbonat
halvstort antal påsar julkryddor

Till detta kommer den vanliga dieten av tvål, stearin, plastpåse etc.
Det enda de ratat – och detta KAN vara betydelsefullt - var två askar lagerblad och skaften på kryddnejlikorna...

De hade sedan tillrett en myshörna åt sig i det tomma spaghettipaketet som de inrett med bl a mineralull. Hallå, varifrån kom den?! Skulle det inte var mineralullsbefriat nu, vårt kära hus?

Alla lådorna nerkissade...

tisdag 8 mars 2011

Röj-röj



Äntligen ska vi få åka till landet å röja lite! Nu är snart löneslavarna fria (tillfälligt) för lite fritt valt arbete utan ersättning. Motorsågen är servad o klar o kanske startar den också (ve, dig syrenhäck! Vi minns hur du såg ut förra våren efter all snö.)

Vi lessnade på slöa sågar, eldriven motorsåg höll i typ en eftermiddag så vi beslöt att slå till på en riktig såg. Trodde det bara var att gå in i en affär o köpa en. Icke. Vi hade med oss så mkt grejer ut att vi knappt kunde bära alltihop - det skulle vara särskilda stövlar, särskilda byxor, hjälm, kedjeolja, extra kedja, litet fint slipkit etc etc. Så här i efterhand inser vi att det nog var en klok farbror i den där affärn, såg helt klart vilka amatörer vi var...

Kvinnodagen till ära väljer jag en motorsåg! Fast jag har fått blommor idag...De ni!