måndag 31 mars 2014

Vi letar nya renoveringsobjekt

Tja, vad ska man göra när Boda börjar bli klart? Av vilka ruttna stockar och trasiga fönsterbågar ska man väva sina drömmar under långa vinternätter?

Vi letar därför gårdar o här är ett axplock:

 
Alarp... det drömmer jag fortfarande om, köptes av lokal pamp. Det var huset som ropade till mig. Men inte hjälpte väl det.


Huset m gubben som hade hål i taket (sitt eget också kanske), massor med plockepinnskog från stormarna och en ful liten sjö utan botten...

 
Det här var bara skog, den fina gården hade jag köpt direkt om jag vetat om att den var till salu, missade den med en vecka... bilden tagen från stranden av fantastisk sjö.


Vacker gårdsbild med tre hus i halvbra skick, skog, sjö. Men - ingen kvällssol...man blir petig med åren. Det har jag lovat mig, aldrig ett nytt ställe utan kvällssol.Jättehus, jättefint, vackra ängar mot fina sjön. Men - stort berg i söder och lite för stort och lite för många hus i lite för dåligt skick. Och jag kände mig inte riktigt hemma i trakten.

 Relativt oförstört hus med stora renoveringsbehov. Ligger ensamt i en skog med en totalt misslyckad nyplantering. Kändes klart jobbigt, skogsägarmässigt. Klart västerläge med kvällssol, men även här ett berg i söder.
 

 
 Och här är ett hus vi faktiskt köpte, fast det var skogen vi var ute efter, huset kom på köpet och kändes mest som en belastning. Men det är charmigt o har en egen blogg. Festade på första älgkalven nu i helgen. Den var god!
Och här är gården som inte är till salu, den som ganska hastigt glider in i sin slutliga törnrosasömn. Ägare en man som inte riktigt vill förstå att ägande är ett ansvar. Fantastiskt hus, i fantastisk miljö, vid fantastisk sjö. Men två fel - skicket är katastrofalt, det verkar dessutom inte särskilt välbyggt, tror det yttre var viktigare än själva konstruktionen. Man anar hemsnickrade inte helt genomtänkta lösningar och kanske t o m en gnutta fusk.

Det andra, största felet - det är faktiskt inte till salu.

Det hus vi till slut köpte (förutom det ovan), får vänta lite. Lär vara i bäst skick hittills, fräser den snickarkunnige.1 kommentar: