måndag 8 augusti 2011

Ahh rosa....

Övre hallen var också lerklinad o målad i rosa limfärg, något mer åt det sugg-skära dock. Sen flera lager riktigt fula tapeter...

Här har jag målat två gånger eftersom det blev något av jordgubbssorbet i de mörkaste hörnen. Fick alltså ljusa upp färgen en del. Färgen är engelskt rött, den lite kallare varianten.

Bården heter Carl Gustaf o kommer från Hagelsrum o är så vacker…

Träet i panelerna är inte helt torrt och måste följaktligen vänta på slutgiltig spikning till våren. Annars är de handhyvlade, golv- o bröstningslist har fått vad jag tror ska vara tidstypiska profiler.

Sen ska det förstås dit en smal list mellan pärlsponten i nedre hallen o panelen. Ett trappräcke funderar vi också på. Kunde kanske va bra. Har vinglat omkring i denna hall halva sommaren, målat, klistrat, slipat, tvättat o inte ramlat ner en enda gång. Jag tror man slår sig rätt duktigt.

Nästa modernitet kommer med nya handledaren. Här fanns en vackert vriden rund ledstång som kommer att ersättas av en mer traditionell handledare. Skälet? Belysningen ska sitta bakom, en LED-remsa så vi slipper armaturer i trapphuset. Men för att inte sabba för dem som kommer efter oss, har vi lagt ett elrör under lerkliningen så man kan sätta upp en lampa. Nu igenfylld med dasspapper, målat i rosa limfärg...

Jag ska snart sjunga limfärgens lov!

4 kommentarer:

 1. Så fint det blir, både detta och stänkmålningen i förra inlägget.

  SvaraRadera
 2. Hej!!! Jag vill få in en fot hos någon som kan lära upp mig från grunden i byggnadsvård; vart ska jag vända mig?
  Jag kan få praktik och jag bor i skåne så det verkar inte vara svårt att hitta varesig folk eller platser men om man ska börja från grunden, vad ska man börja med? Jag vill bara rädda gamla hus som står och dör för att folk inte bryr sig om dem. Tips emottages tacksamt!
  Vore trevligt om du kunde maila om svar, och kanske kontakter?

  maila lenalodesjo@hotmail.com

  och NU ska jag läsa igenom din blogg. :) ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Underbar bård! Och så fint det blev med ROSA! :)

  SvaraRadera